Τι είναι ευτυχία;

17 Νοέ, 2019 | Ομάδα Δημοσιογραφίας

Γιώργος Κ.

Η ευτυχία είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που υπάρχει, όμοιο του δεν υπάρχει άλλο καθώς χωρίς την ευτυχία ο άνθρωπος δεν μπορεί να πάει παρακάτω και να κάνει αυτό που προσδοκά και θέλει. Η ευτυχία για μένα είναι να περνάμε καλά και δημιουργικά με ότι κάνουμε είτε είμαστε σε ένα επαγγελματικό χώρο είτε πάμε βόλτα για καφέ με την παρέα ή τη σχέση μας (για όσους έχουν σχέση). Μπορεί κάποιος να βρει την ευτυχία με την άθληση, το να τρέχει όπως για παράδειγμα στον Μαραθώνιο της Αθηνάς κι αυτό μπορεί να φέρει ευτυχία σε έναν άνθρωπο. Ακόμα, με τη μουσική μπορεί κάποιος να βρει την ευτυχία. Η ευτυχία δημιουργείται, χτίζεται άλλα αν δεν κάνεις κάποια πράγματα, κάποιες κινήσεις, η ευτυχία δεν θα έρθει από μόνη της!

 

Στράτος Γ.

Ευτυχία για μένα, είναι όταν δεν έχω άγχος και δεν μου έρχεται τίποτα άσχημο στο μυαλό. Όταν ασχολούμαι με anime, manga και βιντεοπαιχνίδια καθώς και όταν έχω έμπνευση για να γράφω ιστορίες. Θα ήθελα ποτέ να μην μου έρχεται τίποτα άσχημο στο μυαλό, με άλλα λόγια η απόλυτη γαλήνη. Επίσης ευτυχία για μένα είναι να βλέπω τους άλλους να αλληλοβοηθιούνται, ευτυχία είναι τα γατιά μου, που συζητάω για πράγματα που με αφορούν και που τις περισσότερες φορές φαντάζομαι ευχάριστα πράγματα σχετικά με περιπέτειες όταν είμαι μόνος.

 

Γιώργος Γ.

Ευτυχία για μένα είναι να περνάω καλά, να έχω τα πάντα, να πηγαίνω τα καλοκαίρια για μπάνιο στη θάλασσα να τρώω, να ακούω μουσική, να βλέπω τηλεόραση να έχω μία κοπέλα να κάνω σχέση, να πηγαίνω να αγοράζω cd. Ακόμα με γεμίζουν ευτυχία οι δύο μου γάτοι. Να πηγαίνω να παρακολουθώ θέατρο, να καταφέρω να βρω μια δουλειά που μου αρέσει, να μπορέσω να χάσω κιλά ώστε να μπορώ να απολάυσω τις χαρές της ζωής, να περπατάω χωρίς να λαχανιάζω και να πηγαίνω να παρακολουθώ τον Ολυμπιακό στο γήπεδο.

 

Διαμαντής Φ.

Ευτυχία για μένα παίζει μεγάλο ρόλο. Τη νιώθω όταν πετυχαίνω κάτι που δεν είχα κυνηγήσει ποτέ. Η ευτυχία κάνει καλό γιατί μας κάνει να νιώθουμε όμορφα.

 

Φάνης Μ.

Ευτυχία είναι η ικανοποίηση κάθε ανθρώπου όταν οι επιθυμίες του γίνονται πραγματικότητα. Άλλοι άνθρωποι θεωρούν ευτυχία τα χρήματα, την καλή δουλειά, τις σπουδαίες γνωριμίες, τη διασκέδαση, τα ταξίδια και γενικά τα υλικά αγαθά. Άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ευτυχία είναι η υγεία, η βοήθεια στους συνανθρώπους μας, η σωστή οικογένεια , η πίστη στο Θεό και οι σωστές ανθρώπινες σχέσεις.

 

Αλεξάνδρα Π.

Ευτυχία για εμένα είναι ότι όταν κάνω μια καλή πράξη βοηθώντας έναν συνάνθρωπό μου νιώθω μια λύτρωση και μια ευχαρίστηση σκεπτόμενη ότι προσέφερα κάτι σε κάποιον ο οποίος το είχε ανάγκη. Την ευτυχία σου την δημιουργούν διάφορες καταστάσεις οι οποίες προκύπτουν από ευχάριστα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σου. Επίσης ευτυχία για μένα είναι να
καταφέρνω τους στόχους που βάζω και να προσπαθώ ακόμα και να τους ξεπεράσω. Ευτυχία είναι να αγαπώ την μητέρα μου, τους φίλους μου και αυτούς που ξέρω πολύ καλά. Να ζω με την μητέρα μου στο σπίτι μου. Να είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη, να περνάω καλά με φίλους, με παρέες και να είμαι κοντά στην μητέρα μου. Αυτό είναι για μένα ευτυχία.

 

 

Ομάδα Δημοσιογραφίας Ε.ΨΥ.ΜΕ

Επικοινωνία: psihiomadas@gmail.com

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επικοινωνήστε με την Ομάδα Δημοσιογραφίας

15 + 5 =

Χρησιμοποιώντας τη φόρμα αποδέχεστε την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων που πληκτρολογείτε.
Πολιτική Απορρήτου & Cookies
    Όροι Χρήσης

Pin It on Pinterest

Μοιραστείτε το!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!