ΞΕΝΩΝΕΣ ΕΦΗΒΩΝ ΠΛΟΕΣ / Ε.ΨΥ.ΜΕ.

“Υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας / Παραμονής για άτομα με Νοητική Υστέρηση στη Δραπετσώνα” ΚΩΔ. ΟΠΣ 5002544

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 36 άτομα με κύρια διάγνωση νοητική αναπηρία, άνω των 15 ετών, για την χρονική περίοδο 10ος/2017 – 9ος/2020
  • Παρέχονται υπηρεσίες μεταφοράς από και προς τη δομή, διημέρευσης, διατροφής, θεραπευτικής παρέμβασης, άθλησης και ψυχαγωγίας, οικογενειακής υποστήριξης, κοινωνικής ένταξης
  • Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν για τους ωφελούμενους

Χρηματοδότηση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020 – ΕΣΠΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Επενδύουμε στον άνθρωπο

Το Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης της ΑΜΚΕ “Πλόες” ΕΨΥΜΕ περιλαμβάνει την ανάπτυξη τριών Μονάδων Ψυχικής Υγείας (του άρθρου 11 του ν.2716/1999) και συγκεκριμένα δύο Ξενώνων και ενός Κέντρου Ημέρας για εφήβους με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Οι Ξενώνες Φιλοξενίας Εφήβων Α και Β του φορέα  «ΠΛΟΕΣ» ΕΨΥΜΕ αποτελούν δύο πρότυπες εξωνοσοκομειακές, μεταβατικές δομές και φιλοξενούν εφήβους και των δύο φύλων, ηλικίας 12-18 ετών περίπου.

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον Ιούλιο του 2019 και πρόκειται ουσιαστικά για δύο κοινοτικά σπίτια όπου θα φιλοξενούνται έως 20 έφηβοι που δεν χρήζουν νοσηλευτικής φροντίδας, αλλά για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους παρέμεναν εντός των Νοσοκομειακών Μονάδων Παίδων ή σε άλλες μονάδες ακατάλληλες για τη διαβίωση και διαμονή ενός εφήβου.

Οι ξενώνες είναι βραχείας διάρκειας παραμονής υψηλού βαθμού φροντίδας (24ωρη λειτουργία). Απώτερος στόχος και σκοπός της λειτουργίας των Ξενώνων είναι η παροχή ενός σταθερού πλαισίου, ικανού να καλύπτει ψυχολογικές, μαθησιακές, παιδαγωγικές ανάγκες των εφήβων – ενοίκων, να ενισχύει την ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους, να προάγει την ατομικότητα και την μοναδικότητα του καθενός χωρίς να τον αποκόπτει από τον ιστό της οικογένειας και του κοινωνικού πλαισίου.

Πυρήνας όλης αυτής της προσπάθειας είναι ο ίδιος ο έφηβος, ο οποίος ενισχύεται να συμμετέχει κατά το δυνατόν περισσότερο στην διαμόρφωση αλλά και στην λειτουργία του ως ενεργό και ισότιμο μέλος αυτής της συνεργασίας.

Οι ξενώνες υποστηρίζονται από Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα.

Pin It on Pinterest

Μοιραστείτε το!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!