Ενημερωτικά Προγράμματα της Ε.ΨΥ.ΜΕ για γονείς: “Δικαστική Συμπαράσταση”

20 Οκτ, 2018 | Ανακοινώσεις

 

Αγαπητοί γονείς,

 

στα πλαίσια των ενημερωτικών προγραμμάτων της εταιρείας μας “ΕΨΥΜΕ”, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 14.00 στην διεύθυνσή μας, Μάρκου Μπότσαρη 33,  Δραπετσώνα (3ος όροφος).

Η κυρία Βάσω Ευαγγέλου νομικός, θα σας ενημερώσει για την ισχύουσα νομοθεσία που αναφέρεται στην Δικαστική Συμπαράσταση.

Είναι πολύ σημαντικό να παραβρεθείτε στη συνάντηση αυτή.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στην διάθεσή σας.

 

Για την ΕΨΥΜΕ,

Φλώρα Σαρτζετάκη

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Τηλ. Επικοινωνίας: 2104635 391

 

Λίγα λόγια για την Δικαστική Συμπαράσταση

Δικαστική συμπαράσταση είναι η νομική κατάσταση στην οποία  τίθεται ένα ενήλικο φυσικό πρόσωπο όταν η διανοητική ή/και η σωματική κατάσταση του προσώπου αυτού αποκλείει μόνιμα ή προσωρινά ή και αναιρεί ολικά ή μερικά την δυνατότητα του να φροντίζει ο ίδιος για τις  υποθέσεις του και να  προστατεύει κάθε έννομο συμφέρον του.

Με δικαστική απόφαση, το πρόσωπο που εμπίπτει στις περιπτώσεις που προβλέπονται από το νόμο αναγνωρίζεται ως ολικά ή μερικά αδύναμο να επιμεληθεί μόνο των υποθέσεων του,  τίθεται σε δικαστική συμπαράσταση και ορίζεται ο δικαστικός του συμπαραστάτης. Ο δικαστικά συμπαραστατούμενος  δυνάμει της ως άνω απόφασης οδηγείται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης του δικαστικού συμπαραστάτη για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών που τον αφορούν.

Το συμφέρον του πάσχοντος προσώπου, παράλληλα με την προστασία της προσωπικότητας του , αποτελεί το κυριότερο στοιχείο της δικαστικής συμπαράστασης. Η δικαστική συμπαράσταση δεν επιβάλλεται για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να προστατεύσει τους πάσχοντες. Επομένως το αληθινό συμφέρον (περιουσιακό ή ηθικό) του προσώπου πρέπει να εξειδικεύεται ανά περίπτωση και να αποτελεί τον γνώμονα όλων των ενεργειών που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του .

 “όλες οι πράξεις… πρέπει να αποβλέπουν στο συμφέρον του συμπαραστατουμένου…” (άρθρο 1684 Αστικού Κώδικα).

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Facebook feed

2 months ago

Σε συνέχεια ο Παναγιώτης Βουτυράκος
Φεστιβάλ «Πλόες»2019

2 months ago

Λίγο πριν τη βιωματική δράση και την προβολή της οικολογικής μας ταινίας .
Φεστιβάλ «Πλόες» λίγο πριν το ... See more

2 months ago

« 1 of 2 »

Pin It on Pinterest

Μοιραστείτε το!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!