Ανακοίνωση συνεργασίας με το Ίδρυμα Μποδοσάκη στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες»

7 Ιούν, 2015 | Ανακοινώσεις

Δραπετσώνα, 11-6-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εταιρία Ψυχοκοινωνικών Μελετών η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και του κοινωνικού αποκλεισμού πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (κυρίως ατόμων με ψυχική νόσο, νοητική μειονεξία ή αναπηρία  και  αυτισμό),  ανακοινώνει   την  έναρξη  υλοποίησης  του  έργου «Επιχειρώντας μαζί». Το έργο εντάσσεται στην Πρόσκληση «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», που είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και το διαχειρίζεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σκοπός του έργου είναι η αντιμετώπιση της παραβίασης του δημοκρατικού δικαιώματος πρόσβασης στην απασχόληση για τα άτομα με αναπηρίες μέσω σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης (Κοιν.Σ.Επ) στην οποία πρόκειται να εργαστούν πέντε (5) άτομα με αναπηρίες. Το αντικείμενο της εργασίας είναι η παραγωγή αγροτικών προϊόντων εντός του αστικού ιστού.

Το έργο σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την κινητοποίηση των δυνητικών ωφελουμένων για συμμετοχή στην υπό σύσταση Κοιν.Σ.Επ και παράλληλα την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.

Η συνολική διάρκεια του έργου ορίζεται σε έξι μήνες από 1/06/2015 έως 30/11/2015.

Είμαστε στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις.

To Έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

enarktiria-bodosaki-epsyme

ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Facebook Feed

Η ενημέρωση δεν σταματά ποτέ στους "Πλόες"
Στο Κέντρο Ημέρας Εφήβων η ενημερωτική συνάντηση που οργανώθηκε για τους εργαζόμενους στον φορέα μας, είχε τέσσερεις άξονες:
- Φιλοσοφία και στόχοι του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Παρέμβασης
- Πεδίο και πολιτικές διασφάλισης δικαιωμάτων παιδιών και εφήβων
- Πλαίσιο και διαδικασίες του συστήματος αναδοχής
- Εποπτεία του συστήματος δικαιοσύνης για την παιδική προστασία.
Ευχαριστούμε τους ομιλητές κ. Μιχάλη Παπαντωνόπουλο (ψυχολόγο), κ. Νίκο Κατσαντώνη (ψυχολόγο), κα Ανθή Ζαρμακούπη (κοινωνική λειτουργό) και ιδιαιτέρως δε την κα Χαριτίνη Εμμανουηλίδου (νομικό) που προσφέρθηκε να μας ενημερώσει.
... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

Δείτε στο Facebook

Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία NEF NEF για την έμπρακτη υποστήριξή της. ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

2 εβδομάδες πριν

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.)

Φωτογραφία εξωφύλλου του χρήστη Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

2 εβδομάδες πριν

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.)

Το νέο μας όνομα. ... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

Δείτε στο Facebook

Ο νέος χρόνος μας βρίσκει στους ξενώνες των «Πλόων». Η ομάδα προετοιμάζεται να υποδεχθεί τα παιδιά .
Θαλασσινές ευχές σας στέλνουμε για μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.
«Πλόες» ελπίδας
... Δείτε περισσότεραΔείτε λιγότερα

Pin It on Pinterest

Μοιραστείτε το!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!